Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε για μία περίπου ώρα σήμερα το μεσημέρι το Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδόμων Αρκαδίας, στα γραφεία του Περιφερειακού καταστήματος ΙΚΑ στην Τρίπολη.

Επί της ουσίας, μικρή ομάδα οικοδόμων στις 12.00 το μεσημέρι πήγε στα γραφεία του ΙΚΑ και έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη διευθύντρια στην οποία επέδωσε και ψήφισμα με τα αιτήματά τους, με πρώτο και κύριο την θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο Νίκος Κοίλαρης από την διοίκηση του Συνδικάτου μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε ότι, «το 80% των μελών μας είναι άνεργοι. Δεν υπάρχει οικοδομική δραστηριότητα και ζητούμε να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας όλων χωρίς προϋποθέσεις».

Επίσης, ζήτησε την ενίσχυση με προσωπικό του ΙΚΑ Τρίπολης, γιατί όπως είπε, έχουν απομείνει λίγοι υπάλληλοι οι οποίοι εποπτεύουν τρεις νομούς, Αρκαδίας, Αργολίδας και Λακωνίας και περιμένουν δύο και τρία χρόνια για να πάρουν σύνταξη.

Ακόμη κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει την οικοδομή, ενώ παράλληλα ανέφερε, ότι δεν μπορούν να δεχτούν αύξηση των ορίων ηλικίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «πάνω από τα 60 κανείς δεν μπορεί να ανέβει στο γιαπί».