Καθηγητές από όλες τις σχολές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες που υλοποιούν για τους πρόσφυγες σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στον μακρύ κατάλογο των δράσεων αυτών περιλαμβάνονται: πρόγραμμα με μουσικά παιχνίδια με την παρουσία -κάθε Σάββατο- στην πλατεία Βικτωρίας φοιτητών από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και παιδαγωγικές δράσεις με τη μετάβαση -κάθε εβδομάδα- στον Ελαιώνα φοιτητών από το Τμήμα Εκπαίδευσης Προσχολικής Ηλικίας. Στο πλαίσιο εξάλλου, του Προγράμματος εξ Αποστάσεως Επιμόρφωσης για Εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας, ανακοινώθηκε ότι από τον Ιανουάριο του 2016 μέσω του e-learning θα είναι δυνατό να μάθουν δωρεάν ελληνικά όσοι πρόσφυγες επιθυμούν.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος τόνισε την ανάγκη συντονισμού των δράσεων για τους πρόσφυγες που πραγματοποιούνται από το ΕΚΠΑ και διασύνδεσης των δράσεων αυτών με φορείς της Πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Το ΕΚΠΑ έχει πολλές ειδικότητες και θα μπορούσε να προσφέρει πολλές “υπηρεσίες” στη διαχείριση και αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος, που δύσκολα μπορούν να υλοποιηθούν από άλλους», τόνισε ο κ. Δημόπουλος. Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να αναδεικνύονται οι προσπάθειες του ΕΚΠΑ στο συγκεκριμένο τομέα καθώς, όπως παρατήρησε, «στο Πανεπιστήμιο πραγματοποιούνται πολλές θετικές δράσεις».