Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής τους δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Χαϊδαρίου, μετά από σχετική εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενέργειες της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιω. Τσούπρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τους συγκεκριμένους δήμους την περασμένη Πέμπτη.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για τρεις μήνες και ο συντονισμός ανατίθεται στους δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Χαϊδαρίου.

Χθες Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, η Περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει τους τρεις δήμους σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, βάσει του ν. 3013/20012, του ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) και του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας «Ξενοκράτης». Τελικά, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξουσιοδότησε, σήμερα, Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, την Περιφερειακή Αρχή, για την εφαρμογή της προβλεπόμενης νομοθεσίας.

Καθώς είχαν ήδη παρέλθει δύο 24ωρα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η Περιφέρεια Αττικής έσπευσε να λάβει τη σχετική απόφαση προκειμένου να δρομολογηθούν αμέσως όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες από το νόμο, ενέργειες, σημειώνεται στην ανακοίνωση.