Το φλέγον ζήτημα της επιστροφής επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους σχολίασε σε παρέμβασή του στο MEGA ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί εάν λειτουργούσαν γρήγορα τα πειθαρχικά συμβούλια».

«Υπήρχε νόμος που έλεγε ότι άμα ασκηθεί εναντίον σου πειθαρχική δίωξη ή ποινική δίωξη τίθεσαι σε υποχρεωτική αργία. Αυτός ο νόμος είχε ορισμένες αδικίες, δηλαδή στα βαρύτατα αδικήματα καλά κάνουν και τίθενται σε αργία, αλλά σε πολύ ελαφρά αδικήματα, μια παράβαση απλή καθήκοντος, πάλι ετίθεντο σε αργία. Έπρεπε λοιπόν να διορθωθεί, αλλά διορθώθηκε με τρόπο ώστε καταργήθηκε τελείως η υποχρεωτική αργία και όλοι άρχισαν να γυρίζουν. Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί αν λειτουργούσαν γρήγορα τα πειθαρχικά συμβούλια».

Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στα πειθαρχικά, ο κ. Ρακιντζής σημείωσε ότι οφείλονται «στις αλλαγές της σύνθεσής τους».

«Ενώ παλιά ήταν τρεις δικαστές και ένας διοικητικός υπάλληλος με το νόμο του Κατρούγκαλου έβαλαν και δύο αιρετούς. Για να μπουν λοιπόν αυτοί πρέπει να γίνουν διαδικασίες, να γίνουν εκλογές, να διοριστούν» εξήγησε ο ΓΕΔΔ, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στον κλάδο των γιατρών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.