Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) απέστειλε επιστολή προς τους υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Τουρισμού, Χρήστο Παπουτσή και Παύλο Γερουλάνο αντίστοιχα, με αφορμή τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το προηγούμενο διάστημα.

Στην επιστολή, η ΓΕΠΟΕΤ αναφέρει ότι «τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο ναδίρ όσον αφορά την κατάσταση της εθνικής οικονομίας και ενώ ο μέσος έλληνας πολίτης περιμένει από την πολιτική ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παραδειγματίσει με την στάση της, συμβαίνει το αντίθετο καθώς οι πολιτικοί της χώρας μας δεν έχουν ακόμα κατανοήσει την τεράστια ζημιά που υφίσταται κάθε φορά ο τουρισμός της από τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα».

Η ΓΕΠΟΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις- μέλη της αλλά και το σύνολο των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να επικοινωνούν συνεχώς με τους πελάτες τους στο εξωτερικό που έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν την χώρα μας, ώστε να τους καθησυχάσουν, αλλά και τους έλληνες πολίτες που επιθυμούν να διαδηλώσουν να επιδείξουν την μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση και ευσυνειδησία, αποφεύγοντας να εμπλακούν ή να προκαλέσουν νέα επεισόδια τα οποία στρέφονται εναντίον της χώρας μας, του ελληνικού τουρισμού αλλά και εναντίον εμάς των ιδίων.

«Κάθε πέτρα που εκτοξεύεται, κάθε τζάμι που θρυμματίζεται θρυμματίζει έτι περαιτέρω την ευαίσθητη στο εξωτερικό εικόνα της χώρας μας», τονίζει χαρακτηριστικά. Τέλος καλεί την πολιτική ηγεσία της χώρας να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε η κατάσταση να διατηρηθεί υπό έλεγχο.