Μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, στην πλευρά του λιμανιού, που «κοιτάζει» προς την πλατεία Αριστοτέλους, προβλέπεται να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη μέχρι το 2014, καθώς σήμερα προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την πρώτη φάση της κατασκευής και λειτουργίας της, στην πρώτη προβλήτα.

Βάσει του διαγωνισμού, προβλέπεται η παραχώρηση -για περίοδο τουλάχιστον 30 ετών- της θαλάσσιας ζώνης μπροστά στο κρηπίδωμα Νο 1 του λιμανιού για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών, καθώς και της χερσαίας ζώνης στην πρώτη προβλήτα (7,195 στρέμματα) για την εξυπηρέτηση των χρηστών της μαρίνας -εστίαση, αναψυχή, εμπόριο ναυτιλιακών ειδών.

Επίσης, προβλέπεται η παραχώρηση υπαίθριου χώρου στη δεύτερη προβλήτα (9,370 στρέμματα) για τη διαχείμαση και την επισκευή σκαφών. Η μαρίνα θα διαθέτει 218 θέσεις ελλιμενισμού, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται στα 11,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, η δημιουργία της μαρίνας θα συμβάλει στην προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού, μέσω της ικανοποίησης των αναγκών ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών, καθώς και στην ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης.