Άμεσα διαθέσιμοι είναι οι πόροι του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον» στο Ταμείο Χαρτοφυλακίου και η εκταμίευση των χρημάτων προς τους οφειλόμενους γίνεται μετά την έκδοση σχετικής απόφασης υπαγωγής και την υπογραφή δανειακής σύμβασης του ωφελούμενου με τη συνεργαζόμενη τράπεζα, αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε έγγραφο που έστειλε στη Βουλή.

Τα στοιχεία για το πρόγραμμα διαβιβάστηκαν στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Χατζηδάκη, ο οποίος είχε καταγγείλει «οδύσσεια» και ταλαιπωρία των πολιτών που θέλουν να βελτιώσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, διότι δεν έχουν ακόμη εκταμιευτεί τα χρήματα.

«Το πρόγραμμα προβλέπει προκαταβολή ύψους 30% του προϋπολογισμού του έργου και εκταμίευση του υπολοίπου μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων» διευκρίνισε ο υπουργός.

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως τις 8 Ιουνίου για συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχονται σε 34.560, εκ των οποίων οι 15.863 είναι προεγκεκριμένες, ενώ οι ολοκληρωμένες αιτήσεις που συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι 8.743.