Σύμφωνα με πληροφορίες μας επίκεινται αλλαγές στα σχετικά με τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και ενδεχομένως να έχουμε αλλαγές και στην εγκύκλιο των αναπληρωτών που  πριν λίγες μέρες πήρε ΦΕΚ. Τις επόμενες μέρες, ίσως και αύριο να έχουμε ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας για το περιεχόμενο των αλλαγών αυτών.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε, όπως φαίνεται, αλλαγές καθώς και πριν μερικές μέρες το Υπουργείο Παιδείας είχε προχωρήσει σε ανακοινοποίηση της εγκυκλίου στο ορθό ως προς τη συνάφεια των μεταπτυχιακών με την Ειδική Αγωγή.

Με βάση την ανακοινοποίηση που είχε κάνει το Υπουργείο Παιδείας στο ΙΕΠ θα στέλνονταν μεταπτυχιακοί τίτλοι που κατατίθενται για πρώτη φορά ακόμη και αν ο τίτλος του ίδιου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών είχε προσκομιστεί στο παρελθόν από λοιπούς υποψηφίους, ενώ δεν αποστέλλονταν μεταπτυχιακοί/διδακτορικοί τίτλοι οι οποίοι κατά τα προηγούμενα έτη – προ συγκρότησης της επιστημονικής επιτροπής του ΙΕΠ – είχαν κατατεθεί από τους υποψηφίους και είχαν κριθεί ως συναφείς από τη Δ/νση Ειδικής Αγωγής και Εκπ/σης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι μεγάλος ο αριθμός των μεταπτυχιακών που κατατέθηκαν για πρώτη φορά, ενδεχομένως να ξεπερνούν τους 1000, με το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών να προέρχεται από Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία.

Καλόγηρος Βασίλειος