Πλέγμα δράσεων για την τόνωση του συνεδριακού τουρισμού της Αθήνας ξεδίπλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Athens Convention Bureau (Γραφείο Συνεδρίων Αθήνας) στο Βυζαντινό μουσείο με θέμα τον συνεδριακό τουρισμό υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, ότι η Αθήνα μπορεί να εξελιχθεί σε κέντρο συνεδριακού τουρισμού.

Εστιάζοντας, ο κ. Καμίνης στις δράσεις του ACB, σημείωσε ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής του, το γραφείο συνεδρίων της Αθήνας προωθεί την ανατύπωση όλων των ενημερωτικών υλικών, τις νέες συνεργασίες για στοχευμένη διαφήμιση με έμφαση το διαδίκτυο, τα ταξίδια επαγγελματιών του κλάδου (Fam Trip) τον Οκτώβριο, τις παρουσιάσεις της Αθήνας για το συνεδριακό τουρισμό, ενώ για το Φθινόπωρο προγραμματίζει σεμινάρια για τους επαγγελματίες του κλάδου. Παράλληλα στην τελική ευθεία είναι η δημιουργία της κάρτας (Athens City Pass), η οποία θα δίνει πρόσβαση σε μέσα μεταφοράς κλπ, θα αποτελέσει εργαλείο για τα τουριστικά γραφεία και τους τουρίστες.

Ενδεικτικό της έμφασης που δίδει ο Δήμος της Αθήνας στον τουρισμό για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος, είναι το γεγονός, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, ότι ήδη έχει προχωρήσει στη δημιουργία επιτροπής τουρισμού, με στόχο μεταξύ άλλων τη διαχείριση της εύθραυστης εικόνας του Δήμου, από τα διάφορα γεγονότα που διαδραματίζονται στα όρια του. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως τονίστηκε σε προηγούμενο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμος έχει ήδη συστήσει επιτροπή νομομαθών για τη σύνταξη νομοσχεδίου που θα αφορά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο το Φθινόπωρο και αμέσως θα παραδοθεί σε όλα τα κόμματα προκειμένου να το εξετάσουν.