Υπό έλεγχο ετέθη η φωτιά που ξέσπασε μετά τις 6 το απόγευμα στη χωματερή των Φιλιατρών Μεσσηνίας, ύστερα από την έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φιλιατρών και του Δήμου Τριφυλίας.

«Δύο οχήματα της Π.Υ. με πέντε άνδρες κι ένα χωματουργικό μηχάνημα του δήμου ενεργούν στο χώρο της χωματερής» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής Π.Υ. Γαργαλιάνων Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, σημειώνοντας ότι παρά τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες στη Μεσσηνία, καμμία άλλη φωτιά δεν εκδηλώθηκε το διήμερο.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στα δασικά συμπλέγματα της Αρκαδίας, όταν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 3 και άνω.

Η απαγόρευση αφορά συγκεκριμένα, την κυκλοφορία οχημάτων και την παραμονή των εκδρομέων σε όλον τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, στο δάσος Σκυρίτιδας – Βλαχοκερασιάς, σε όλη την εδαφική έκταση του εθνικού δρυμού Πάρνωνα και στα περιαστικά αλσύλλια της Τρίπολης (Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκου).

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι – κι επί της ουσίας, η απαγόρευση ισχύει από την Τετάρτη 22 Ιουλίου και ώρα 6:00 π.μ. έως και την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 και ώρα 6:00 π.μ.