Σε ενωτική γραπτή έκκληση για την Ελλάδα προχώρησαν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, Cgil, Cisl και Uil με την οποία οι επικεφαλής τους ζητούν «να βρεθεί διέξοδος για την Ελλάδα».

«Οι κυβερνήσεις της Ένωσης πρέπει να βρουν διέξοδο από την κρίση, η οποία να συνάδει με το πνεύμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, την αμοιβαιότητα και τον σεβασμό των δημοκρατικών αποφάσεων» τονίζουν οι ιταλικές συνδικαλιστικές οργανώσεις προσθέτοντας ότι «η οικονομική κρίση στην Ευρώπη οφείλεται, κυρίως, στην έλλειψη μιας πραγματικής πολιτικής ολοκλήρωσης».

Τα ιταλικά συνδικάτα ζητούν για την Ελλάδα και για ολόκληρη την Ευρώπη «ανάπτυξη, απασχόληση, επενδύσεις, ώστε να αποδυναμωθούν οι διαθέσεις της κερδοσκοπίας».

«Χρειάζεται μια υγιής ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία να ξεκινά από τις ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ένα μοντέλο το οποίο να εξασφαλίζει την ανάπτυξη και τη συνοχή της κοινωνίας. Δεν πρέπει να απομονωθούν άλλο οι πιο αδύναμοι πολίτες και είναι βασικής σημασίας η συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων» υπογραμμίζουν τα ιταλικά συνδικάτα Cgil Cisl και Uil.