Αισθητά μειωμένες εμφανίζονται σήμερα οι ουρές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) των τραπεζών.

Στο κέντρο της Αθήνας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ διαπίστωσε ουρές 5-10 ατόμων, ενώ στις γύρω γειτονιές σε αρκετά ΑΤΜ δεν υπήρχαν πολίτες σε αναμονή. Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ γυναίκα που περίμενε στην ουρά σε υποκατάστημα τράπεζας στην πλατεία Συντάγματος, πολλά περιφερειακά ΑΤΜ είναι κλειστά και γι αυτό αναζήτησε μηχάνημα στο κέντρο της πόλης. «Γίνεται πιο πολύς ντόρος για τις ουρές, από ό,τι πραγματικά συμβαίνει» σχολίασε η κ. Μαρία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και έδειξε με το χέρι της τα δημοσιογραφικά συνεργεία που έκαναν ρεπορτάζ στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. «Αυτοί είναι πιο πολλοί από τον κόσμο που περιμένει για χρήματα. Περισσότερο χρόνο περνάμε στην αναμονή για τις συναλλαγές μας όταν είναι ανοιχτές οι τράπεζες, απ’ ό,τι σήμερα» προσέθεσε.

Παρόμοια ήταν η εικόνα στην Ομόνοια, την πλατεία Κάνιγγος, την οδό Αθηνάς, την οδό Πατησίων και την οδό Αχαρνών. Οι ουρές δεν ξεπερνούσαν τα 10 άτομα. Στις περιοχές της Κυψέλης και του Γκύζη, που είναι από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές του δήμου Αθηναίων, οι ουρές στα ΑΤΜ έφθαναν τα 10-15 άτομα.

Στους Αμπελόκηπους, σε ΑΤΜ επί των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας περίμεναν κατά μέσο όρο δυο άτομα. Στα ΑΤΜ των τραπεζών στην περιοχή του Ψυχικού και του Ν. Ψυχικού οι ουρές έφταναν 3-7 άτομα. Στο Χαλάνδρι, οι ουρές στα ΑΤΜ δεν ξεπερνούσαν τα 10 άτομα.

Φυσιολογική εμφανίζεται σήμερα και η κίνηση στα σούπερ μάρκετ σε γειτονιές του δήμου Αθηναίων, όπως τα Εξάρχεια, σε περιοχές, όπως της Ευελπίδων, αλλά και επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος των Αμπελοκήπων. Μικρή αύξηση της κίνησης διαπιστώθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ στα υποκαταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ, ενώ στα μικρά σούπερ μάρκετ των γειτονιών η κίνηση δεν έχει διαφοροποιηθεί συγκριτικά με την κίνηση πριν την ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Επίσης, κανονική εμφανίζεται η κίνηση στα καταστήματα ένδυσης στο κέντρο και στην οδό Πατησίων.