Μπλόκο στη συναυλία Νταλάρα, Βιτάλη, Γλυκερίας στους Φιλίππους

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έκρινε ότι η συναυλία δεν συνάδει με το χαρακτήρα του θεάτρου


ΕΛΛΑΔΑ
8:52
26/06/2015
Μπλόκο στη συναυλία Νταλάρα, Βιτάλη, Γλυκερίας στους Φιλίππους
3
loading

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απαγόρευσε την πραγματοποίηση της συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα, της Ελένης Βιτάλη και της Γλυκερίας στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, που είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Το Συμβούλιο αποδέχτηκε τις αντιρρήσεις της αρμόδιας Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και ομόφωνα δεν ενέκρινε τη μουσική συναυλία με το αιτιολογικό ότι δεν συνάδει με το χαρακτήρα του αρχαίου θεάτρου. Παράλληλα ενέκρινε το σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που προγραμματίζονται, με ανώτερο αριθμό θεατών τα 2000 άτομα.

Προβληματισμός υπήρξε και για τον αριθμό των θεατών στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του δήμου Πατρέων, τον Οργανισμό Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο «ΙΩΝΕΣ» και το 9ο Γυμνάσιο Πατρών, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, καθώς η αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων ανέφερε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη πυροπροστασίας και άρα απαιτείται να ενεργοποιηθεί και μια ακόμη έξοδος διαφυγής.

Ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης διαβεβαίωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβουλίου ότι έχουν γίνει επισκευές στη σκηνή του Ωδείου ώστε να είναι ασφαλές και ζήτησε ο αριθμός των θεατών να φτάσει τα 1500 άτομα. Τελικά το ΚΑΣ γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία υπέρ της παραχώρησης του Ωδείου, με συγκεκριμένους όρους: ο αριθμός των θεατών να μην ξεπερνά τα 1200 άτομα, να μην υπάρχουν βαριά σκηνικά και να μην υπάρχουν σκηνικά στα ανοίγματα του σκηνικού οικοδομήματος, για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έξοδοι διαφυγής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar sakis

    υπαρχουν τοσα ομορφα μερη για να τραγουδησει κανεις αμανεδες ,Στειλτε τους στην Τουρκια

  2. avatar GiaNaDoulepsoumeLigaki

    Έλα?!

  3. avatar miltos

    an theli na tragoudisi o prodotis as pai sto gipedo tis kesarianis !! theli k arheo theatroi [...]!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει