Θέμα έχει δημιουργηθεί με τη συγκέντρωση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στο Σύνταγμα, καθώς την ίδια ώρα στο σημείο πραγματοποιεί διαμαρτυρία και αριστερή οργάνωση.

Η συγκέντρωση με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» έχει προγραμματιστεί για τις 19.30, όμως στο Σύνταγμα βρίσκεται ήδη αριστερή οργάνωση με αίτημα την μη υπογραφή ενός νέου μνημονίου.

Μέλη του «Μένουμε Ευρώπη», πλησίασαν υπεύθυνο των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι υπάρχει κι άλλη συγκέντρωση.

«Σήμερα διαδηλώνουμε εμείς. Έχουμε δημοκρατία», ακούστηκε να λέγεται στον επικεφαλής των αστυνομικών. Παράλληλα, οι φιλοευρωπαϊστές ζητούν από την αστυνομία να διώξει τους συμμετέχοντες της άλλης συγκέντρωσης.

Στη συνέχεια, τα αίματα άρχισαν να ανάβουν, καθώς άτομα από τις δύο συγκεντρώσεις πλησίασαν μεταξύ τους, για να ακολουθήσει λογομαχία.

Παράλληλα, μερίδα των φιλοευρωπαϊστών διαδηλωτών εξαπέλυσε λεκτική επίθεση εναντίον φωτορεπόρτερ που βρίσκονται στο σημείο.

Τελικά, τα ΜΑΤ επενέβησαν, δημιουργώντας ένα «φράγμα» μεταξύ των δύο συγκεντρώσεων στην Αμαλίας και απωθώντας τους αριστερούς διαδηλωτές προς την οδό Πανεπιστημίου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…

simaia1 simaia2 simaia3 simaia4

mat

poreia1 poreia2 poreia3

portsintagma7 portsintagma2 portsintagma3 portsintagma4 portsintagma5 portsintagma6

portsint

Φωτορεπορτάζ-βίντεο: Γιάννης Κέμμος