Επιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, καλώντας τον να ενεργήσει με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Τη στιγμή αυτή η χώρα βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, «είναι πολύ σημαντικό όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, να αναζητήσουν άμεσα λύση μέσα στο ευρώ, λύση μακροπρόθεσμη που θα φέρει τη σταθερότητα στη χώρα μας. Γιατί αυτή είναι η προϋπόθεση που χρειάζεται για να έρθει η ανάπτυξη», επισημαίνεται στην επιστολή.

Η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, αναφέρει στην επιστολή της ότι αποτελείται από 64 ασφαλιστικές επιχειρήσεις και χιλιάδες πρακτορεία και μεσιτικά γραφεία. Απασχολεί περισσότερους από 24.000 εργαζόμενους και αποδίδει περίπου 600 εκατ. ευρώ ετησίως σε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές, πλέον αμοιβές διαμεσολάβησης άλλα 600 εκατ. ευρώ ετησίως.

Διαχειρίζεται αποθεματικά τα οποία καλύπτουν υποχρεώσεις προς τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων μας μεγέθους 11,4 δισ. ευρώ, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και αποδίδει ετησίως άνω των 500 εκ. ευρώ φόρους που παρέχουν σημαντική στήριξη στα κρατικά ταμεία.