Όλα τα σενάρια εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για τα κίνητρα των δραστών της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια.

Στο στόχαστρο των ερευνών μπαίνει και το indymedia, η γνωστή ιστοσελίδα όπου κατά κόρον φιλοξενούνται απόψεις αντιεξουσιαστών, καθώς εδώ και περίπου ένα χρόνο, αναγνώστες του indymedia είχαν ανοίξει «πόλεμο» με τον Σωκράτη Γκιόλια.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι λίγο πριν την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα», το indymedia ανήρτησε μία λίστα με φωτογραφίες συγκεκριμένων δημοσιογράφων, τους οποίους κατηγορούσε για συμμετοχή στο «παρακράτος». Ανάμεσα στους στοχοποιημένους δημοσιογράφους ήταν και ο Σωκράτης Γκιόλιας, ο οποίος «απάντησε» μέσω blog στο indymedia, επαναλαμβάνοντας την άποψή του για τον «περίεργο» ρόλο των διαχειριστών της εν λόγω ιστοσελίδας. Το indymedia απάντησε εκ νέου στον Σωκράτη Γκιόλια με μπαράζ δημοσιευμάτων για τον αδελφό του, αλλά και τον ίδιο, κατηγορώντας τον για τις σχέσεις του με μεγαλοεκδότες, δημοσιογράφους, αλλά και την αστυνομία.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας, λένε άνθρωποι του χώρου, ήταν από τους μοναδικούς που εξέφραζε ανοικτά την πεποίθηση ότι το indymedia υποστηρίζει την χυδαιότητα και την τρομοκρατία.