Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων από τους
υποψηφίους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα μηχανογραφικά δελτία κατατίθενται στην Επιτροπή που εδρεύει στη Διεύθυνση ή στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου υπάγεται το Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ο ενδιαφερόμενος ή στο οποίο κατέθεσε φέτος την αίτηση για συμμετοχή του στις εξετάσεις.

Το ίδιο χρονικό διάστημα κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους και οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου προηγούμενου έτους ή άλλου τύπου Λυκείου που διαγωνίστηκαν στα μαθήματα Γ΄ τάξης ημερησίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) σε πανελλαδικό επίπεδο τα έτη 2008 ή 2009 και θέλουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς εξετάσεις).

Το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο από αυτόν εκπρόσωπό του. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν μπορεί να κατατεθεί ή να τροποποιηθεί για κανένα λόγο μηχανογραφικό δελτίο

Η τάση των βάσεων εμφανίζεται πτωτική σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, ιδίως στη Θετική και την Τεχνολογική Κατεύθυνση και στις περιφερειακές σχολές ειδικά των ΤΕΙ, λόγω και της κατάργησης του περιορισμού της βάσης του δέκα.