Τη συνέχιση της αναστολής της λειτουργίας της αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π., με συντριπιτική πλειοψηφία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Σπύρος Ραυτόπουλος.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «μετά από τρεις εβδομάδες αναστολής της λειτουργίας της Σχολής, στη διάρκεια της οποίας καταδείχθηκε με ένα σύνολο δράσεων η εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση της Σχολής, και η αδυναμία της να υλοποιήσει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές της δραστηριότητες, και παρότι η Σύγκλητος ανέδειξε με συνέντευξη Τύπου, τα συνολικά προβλήματα του Ε.Μ.Π, γενικά, και τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα της σχολής, ειδικότερα, το υπουργείο αρνείται κατηγορηματικά να απαντήσει επίσημα στις αρχές του Ιδρύματος πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά. Με τη στάση του αυτή, ενισχύει το καθεστώς αβεβαιότητας του μέλλοντος και της λειτουργίας της Σχολής και πολύ περισσότερο υποψίες, ότι στόχος του είναι και η αλλαγή της φυσιογνωμίας της Σχολής».

Η Σχολή έχει προειδοποιήσει ότι αδυνατεί να συνεχίσει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές της δραστηριότητες, διότι:

α) Ένας μεγάλος αριθμός διδασκόντων που συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής να έχει μειωθεί κατά 40% την τελευταία διετία. Μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που έχουν εκλεγεί περιμένουν, σε απρόβλεπτο μέλλον, να διοριστούν.

β) Η μη ανανέωση του Προεδρικού Διατάγματος που επιτρέπει την υπό όρους εκλογή μελών ΔΕΠ χωρίς την κατοχή διδακτορικού διπλώματος, όπως ισχύει σε όμοιες σχολές σε όλο τον κόσμο, έχει αναστείλει κάθε εκλογή και εξέλιξη εκπαιδευτικών, που καλούνται να διδάξουν συνθετικά μαθήματα, τα οποία αποτελούν τον κύριο κορμό του προγράμματος σπουδών.

γ) Σημαντικός αριθμός διδασκόντων που υπηρετούν με τις διατάξεις του ΠΔ 407 διδάσκουν σε καθεστώς «δουλείας», καθώς είναι για πολλούς μήνες απλήρωτοι.

Από τη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε, ακόμη, να συγκροτηθεί επιτροπή μελών ΔΕΠ, η οποία πλαισιώνει το προεδρείο για να οργανώσει τις επόμενες δράσεις.