Ο Βασίλης Καραπιάλης θεωρείται από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το λαρισινό και ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Καραπιάλης άρχισε να παίζει μπάλα στις αλάνες. Όμως μετά την παραίνεση του καθηγητή φυσικής αγωγής του, σε ηλικία 14 ετών μεταγράφεται στα τμήματα υποδομής του Τοξότη. Ένα χρόνο αργότερα προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα.

Προσέλκυσε μάλιστα το ενδιαφέρον πολλών ποδοσφαιρικών παραγόντων ακόμη και την περίοδο που αγωνιζόταν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΟΦΗ το 1984 έδινε 2,1 εκατομμύρια δραχμές για την απόκτησή του αλλά ο ποδοσφαιριστής δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ραντεβού αφού δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη Λάρισα. Ήθελε πάντα να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ. Έτσι, τη σεζόν 1984 – 1985 παρότι αγωνιζόταν στα χαφ, πέτυχε 30 γκολ και δεν πέρασε απαρατήρητος από τη «βυσσινί θύελλα».

Το αποτέλεσμα ήταν το 1985 να καταφέρει τη μεταγραφή του στην ΑΕΛ η οποία είχε κατακτήσει πρόσφατα το κύπελλο Ελλάδας. Πρώτα όμως έγινε ένα σήριαλ και χρειάστηκε η πίεση των φιλάθλων προς τη διοίκηση της ομάδας η οποία δεν έδινε πολλά χρήματα για την απόκτηση παικτών αλλά τελικά προσέφερε ένα εκατομμύριο δραχμές για να τον πάρει. Εκείνος δεν κέρδισε χρήματα από τη μεταγραφή αλλά δήλωσε ότι το να είναι παίχτης αυτής της ομάδας ήταν υπεραρκετό.

Το 1987 αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της Λάρισας η οποία είναι η πρώτη ομάδα της επαρχίας που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ο ποδοσφαιριστής μάλιστα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος εκείνης της σεζόν.

Όταν όμως αποχώρησε ο όμιλος που κατείχε της μετοχές της ομάδας, έπρεπε να πάρει μεταγραφή. Έτσι, το καλοκαίρι του 1991 κατηφόρισε στον Πειραιά και άρχισε να παίζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Με τους «ερυθρόλευκους» έκανε ντεμπούτο σε ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το 2000 ο Καραπιάλης, που σε ψηφοφορία αναδείχτηκε τρίτος καλύτερος παίχτης του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Σε σύγκριση με το ταλέντο του, ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε πολύ λίγες φορές με τα χρώματα της Εθνικής, από την οποία αποχώρησε οικειοθελώς. Η απόφαση του ομοσπονδιακού προπονητή Αλκέτα Παναγούλια να τον αφήσει εκτός αποστολής Μουντιάλ το 1994, τον πίκρανε. Και γι’ αυτό δήλωσε ότι δεν θέλει να αγωνιστεί ξανά.

Σήμερα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει αφήσει πίσω του αυτή την ιστορία αλλά αναφέρει ότι θα ήθελε να είχε αγωνιστεί στο παγκόσμιο κύπελλο. Διαθέτει, όπως λέει στο newsbeast.gr, το δικό του αθλητικό κέντρο στο Χαλάνδρι. Και παρακολουθεί από κοντά τους νέους αθλητές. Τους συμβουλεύει να μην αφήνουν τα μαθήματά τους και τους λέει τα μυστικά για να γίνεις… μαέστρος της μπάλας.

Παρακολουθεί ποδόσφαιρο αλλά δεν έχει χρόνο να πηγαίνει στο γήπεδο αφού τα καθήκοντά του χρειάζονται χρόνο που εκείνος δεν έχει. Περιμένει το καλοκαίρι για να ξεκουραστεί λίγο από τις υποχρεώσεις του.

Και στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο του, συναντιέται με τους Κυριάκο Καραταΐδη, Γρηγόρη Γεωργάτο, Δημήτρη Ελευθερόπουλο, Δημήτρη Μαυρογενίδη, Αλέκο Αλεξανδρή αλλά και με παλαιότερους συμπαίκτες του στη Λάρισα.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».