Οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και με αδιάβλητο τρόπο δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Πανάρετος σχετικά με την καταγγελία για διαρροή θεμάτων σε μάθημα τεχνολογικής κατεύθυνσης, για την οποία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράϊκου.

«Πάντα υπάρχουν προσπάθειες δολίευσης των εξετάσεων οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα» είπε ο κ. Πανάρετος. «Οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ο μαθητής που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες οδηγείται στο εισαγγελέα και μηδενίζεται το γραπτό του» συνέχισε ο υφυπουργός Παιδείας. Όπως είπε, πριν από δυο ημέρες διαπιστώθηκε ότι δίδονταν λύσεις των θεμάτων του μαθήματος των Αρχών Διοίκησης από έναν μαθητή.

Ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε, ότι τα θέματα είχαν ήδη αναρτηθεί στο Διαδίκτυο στις 9.35 της ίδιας ημέρας, ενώ το μήνυμα προς τον μαθητή με τις απαντήσεις των θεμάτων από φροντιστήριο, ήταν στις 10.04. Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας δεν τίθεται θέμα διαρροής των εξετάσεων. Η εν λόγω υποκλοπή αφορούσε το πρώτο ζήτημα του μαθήματος, έγινε χρήση κινητού τηλεφώνου και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα.