Πήραν το τιμόνι στα χέρια τους, πάτησαν γκάζι και μπήκαν στον κόσμο των μεγάλων, με τους φωτεινούς σηματοδότες, τη σήμανση και τους κανόνες του ΚΟΚ.

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του δήμου Πατρέων «Πάνος Μυλωνάς» ξεκίνησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών και την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του αναμένεται να το παρακολουθήσουν περίπου 180 μαθητές, από πέντε δημοτικά σχολεία.

Το μάθημα αρχίζει κάθε ημέρα στις 10 το πρωί και διαρκεί περίπου δύο ώρες και θα ολοκληρωθεί για φέτος με το τέλος της σχολικής χρονιάς. Στόχος του προγράμματος, που υλοποιείται σε συνεργασία του δήμου με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των παιδιών, σε θέματα οδικής ασφάλειας και προστασίας.

Οι μαθητές, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση των παιδαγωγών, γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ με την ενεργή συμμετοχή τους μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ δρόμου και πεζοδρομίου και να χρησιμοποιούν σωστά τις διαβάσεις και τα φανάρια. Μέσω των ασκήσεων και των στοιχείων που οι μαθητές γνωρίζουν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, μαθαίνουν τους κανόνες σωστής οδικής συμπεριφοράς, που πρέπει να ακολουθούν ως πεζοί, ως ποδηλάτες και ως επιβάτες.

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, που βρίσκεται στο ύψος της οδού Κανελλοπούλου, κόστισε περίπου 700.000 ευρώ, πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και έχει την έγκριση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.