Τη στιγμή που μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και της υπόλοιπης χώρας κινδυνεύουν με λουκέτο εξαιτίας του κλεισίματος της στρόφιγγας των χρηματοδοτήσεων από την κυβέρνηση, παντελώς άδειοι βρέθηκαν ειδικοί λογαριασμοί δημόσιων νοσοκομείων, στους οποίους ιδιωτικές κλινικές θα έπρεπε, βάσει νόμου, να καταβάλουν χρήματα για το μεγάλο αριθμό των ασθενών που δέχονταν για αιμοκάθαρση.

Η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» δημοσιεύει ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΣΔΟΕ, το οποίο διενεργεί έρευνες για την υπόθεση, τα χρηματικά ποσά που ουδέποτε κατατέθηκαν στα ταμεία των δημόσιων νοσοκομείων ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Από τις 15 ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας που δέχονταν τέτοια περιστατικά, καμία δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ αν και αυτό θα έπρεπε να γίνεται στη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών. Οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλες 35 ιδιωτικές κλινικές και εξειδικευμένα θεραπευτήρια της επαρχίας,όπου όμως αναμένονται τα ίδια απογοητευτικά αποτελέσματα.

Στο μεταξύ οργιάζει η φημολογία ότι σύμφωνα με την οποία για κάθε άτομο που χρειάζεται αιμοκάθαρση, η μίζα ξεπερνά τις 3.000 ευρώ.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει και ασφαλιστικά ταμεία τα οποία πλήρωναν για τις αιμοκαθάρσεις. Και αυτό, γιατί σύμφωνα με εκτιμήσεις, εξαιτίας της κατάστασης αυτής, υπέστησαν μεγάλη οικονομική αιμορραγία.