Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες για αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Γαύδου με την Κρήτη, καθώς μετά από λίγες ημέρες από την δημοσιότητα που είχε δοθεί στην έναρξη δρομολογίων από το πλοίο «Gavdos Express 1» εν όψει μάλιστα του Πάσχα, το εν λόγω σκάφος δεν μπορεί να εκτελέσει δρομολόγια καθώς δεν έχει καμία από τις αναγκαίες άδειες.

Μάλιστα προκαλεί εντύπωση πως ενώ η εταιρεία Gavdos line , η οποία φέρεται να έχει ναυλώσει το σκάφος, είχε ανακοινώσει συγκεκριμένα δρομολόγια και τα οποία εξακολουθούσαν να υπάρχουν (τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Μ.Τετάρτης) στην ιστοσελίδα της, δεν προχώρησε στην παραμικρή διόρθωση προς ενημέρωση των επισκεπτών της Γαύδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Στέφανος Μπικογιαννάκης επιβεβαίωσε πως δεν μπορούν να εκτελεστούν δρομολόγια, ενώ απέδωσε την έλλειψη των αναγκαίων αδειών σε «γραφειοκρατικούς» λόγους, κάτι που το  Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων διέψευσε.

Να σημειωθεί πως η ναυτική εταιρεία Gavdos lines εμφανίζεται ως ιδρυθείσα το 2011 με έδρα την Γαύδο, από έξι κατοίκους-επιχειρηματίες του νησιού.