Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα υποβάλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής για παραβίαση Νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων που σχετίζονται με παραβιάσεις των ωραρίων εργασίας των αστυνομικών και έκθεση σε κίνδυνο ζωής αστυνομικών.

Σε επιστολή που έστειλε η Ένωση στον Ταξίαρχο κ. Κοζυράκη, (επικεφαλής της Υ.Α.Τ. – Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης) αναφέρει ότι στους δυο τελευταίους μήνες δεν έχουν χορηγηθεί οι ημερήσιες αναπαύσεις του προσωπικού και οι νόμιμες απαλλαγές. Αποτέλεσμα είναι να εκτελούν υπηρεσία δυο φορές μέσα στο ίδιο 24ωρο ενώ -κατά τους ισχυρισμούς της Ένωσης – συμψηφίζονται τα ωράρια εργασίας 2 και 3 εβδομάδων.

Η Ένωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «παραβιάζετε την υπουργική απόφαση 7001/2/157-ιζ, καθώς διασπάτε τις διμοιρίες σε υποομάδες 3-4 ατόμων χωρίς να έχουν καμία υποστήριξη και αλληλοκάλυψη μεταξύ τους, θέτοντας το προσωπικό σε άμεσο κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι επιθέσεις που δέχτηκαν οι αστυνομικοί σε βουνά της Κερατέας».