Αναστέλλεται για το επόμενο εξάμηνο η προέγκριση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην 6η Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας, απόφαση που οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν καθοριστική προκειμένου να μπει ένα φρένο στην υποβάθμιση της περιοχής.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος όλων των υφιστάμενων καταστημάτων από μεικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛΑΣ, της Υγειονομικής Υπηρεσίας, της Πυροσβεστικής, της Διεύθυνσης Εμπορίου, της Πολεοδομίας, της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΣΔΟΕ.

Η απόφαση πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης του Γιώργου Καμίνη, αρνητική ήταν η ψήφος της Λαϊκής Συσπείρωσης(ΚΚΕ), λευκό ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης του Νικήτα Κακλαμάνη και της Ανοιχτής Πόλης, ενώ δεν παρέστη στη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Σημαντικό ρόλο στη λήψη της απόφασης έπαιξαν οι τοποθετήσεις των κατοίκων και ιδιαίτερα της Κίνησης Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος, τα μέλη της οποίας κατέθεσαν γραπτή έκθεση με την καταγραφή της παραβατικότητας. Σύμφωνα με την έκθεση υπάρχει σε ορισμένες περιοχές υπερσυγκέντρωση οίκων ανοχής, που λειτουργούν χωρίς άδεια, συχνά δίπλα σε σχολεία και ναούς και  ενίοτε ο ένας δίπλα στον άλλον. Επιπλέον, έχει καταγραφεί λειτουργία πολυάριθμων μπαρ, στα οποία γίνεται διακίνηση γυναικών, καθώς επίσης και χαρτοπαικτικών λεσχών, που ανοίγουν ως «καφενεία». Ειδικότερα το τελευταίο διάστημα, όπως σημειώνει στην έκθεση η Κίνηση Κατοίκων «έχουν πολλαπλασιαστεί αυτά “τα ευαγή ιδρύματα” και η περιοχή κάτω από την οδό Πατησίων μετατρέπεται σε πεδίο σύγκρουσης διαφόρων μαφιόζικων συμμοριών, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής».

Όπως είπαν οι κάτοικοι, παρά τις καταγγελίες τους προς τη Δημοτική Αστυνομία ή την ΕΛΑΣ, είτε δεν γίνεται τίποτα, είτε αυτά τα καταστήματα κλείνουν για μερικά 24ωρα για να ανοίξουν λίγο αργότερα, με την ίδια ή άλλη ιδιοκτησία.

Η 6η δημοτική κοινότητα περιλαμβάνει περιοχές όπως τα Πατήσια και η Κυψέλη.