Ανέτοιμη φαίνεται ότι είναι η Ρόδος, για να υποδεχτεί τη νέα τουριστική περίοδο, καθώς υπάρχουν ανοιχτά πολλά μέτωπα τα οποία δε δημιουργούν καλή εικόνα και αφήνουν δυσάρεστες εντυπώσεις.

Παρά το γεγονός ότι έχουν αρχίσει εδώ και μέρες οι αφίξεις των τουριστών, εντούτοις το νησί ζει στους ρυθμούς του χειμώνα, αγνοώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν για διακοπές βλέπουν πράγματα ανεπίτρεπτα για ένα κοσμοπολίτικο νησί το οποίο δαπανά εκατομμύρια ευρώ στη διαφήμιση αλλά δε φροντίζει να βελτιώσει έγκαιρα την εικόνα του.

Ενώ άρχισαν, και μάλλον καθυστερημένα να γίνονται επεμβάσεις εξωραϊσμού, την ίδια στιγμή καινούργια έργα ξεφυτρώνουν σε διάφορα καίρια σημεία, λακκούβες κάνουν την εμφάνισή τους, άλλα έργα εκκρεμούν, ζητιάνοι εμφανίζονται ακόμα και μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, υπάρχει ανεξέλεγκτη στάθμευση, σκουπίδια σχηματίζουν συχνά σωρούς όπως ακριβώς και αυτά των παραλιών που μαζεύτηκαν προ ημερών, σιδερένιες κατασκευές κυρίως διαφημιστικά πλαίσια χάσκουν στους δρόμους και γενικά τα κακώς κείμενα είναι πολλά και δεν ταιριάζουν σε έναν τέτοιο τουριστικό προορισμό.

Όλα τα παραπάνω όμως έχουν επισημανθεί από όλους τους τουριστικούς φορείς και τους επιχειρηματίες στους υπεύθυνους που δεν είναι άλλοι από τις τοπικές αρχές.

Μάλιστα όπως αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ένωση τουριστικών γραφείων Ρόδου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί είναι πολλά, και τα κυριότερα από αυτά έχουν τεθεί κατά τις επισκέψεις που έκανε η διοίκησή της στον περιφερειάρχη, το δήμαρχο, τον αστυνομικό διευθυντή, το λιμενάρχη, τον αερολιμενάρχη κ.α.

Επισημαίνεται ότι πριν μερικές μέρες η διοίκηση της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου ζήτησε από το δήμαρχο Ροδίων Στάθη Κουσουρνά την άμεση αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στο νησί της Ρόδου και αφορούν κυρίως έργα υποδομής που καρκινοβατούν και παρεμβάσεις που καθυστερούν.

Ζήτησε ειδικότερα να καθαριστούν οι παραλίες που γέμισαν σκουπίδια και άλλα υλικά από τις πλημμύρες, να ολοκληρωθούν τα ημιτελή έργα υποδομής κυρίως στους μεγάλους οδικούς άξονες και να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις όπου χρειάζεται για να βελτιωθούν οι συνθήκες εξυπηρέτησης των τουριστών.

Πηγή: rodiaki