Την είσοδο του Μανόλη Γλέζου στο 12ο – 22ο Γυμνάσιο της Πάτρας ήθελε να απαγορεύσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προφασιζόμενη ότι δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες! Ο Μανόλης Γλέζος βρέθηκε χθες στην Πάτρα, προκειμένου να μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Μνημονίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί, ο το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, επρόκειτο να επισκεφθεί το 12ο και 22ο Γυμνάσιο που συστεγάζονται και το 49ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας.

Η επίσκεψη του κ. Γλέζου στο Δημοτικό Σχολείο έγινε κανονικά και εκεί ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης μίλησε στα παιδιά για τις εμπειρίες και τα διδάγματα της Κατοχής και την Αντίσταση των Ελλήνων.

Για το θέμα μίλησε στο «Ράδιο Γάμμα» η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευγενία Πιερρή, η οποία επικαλέστηκε τη ρητή απαγόρευση εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας κάθε πολιτικής ομιλίας από πολιτικά πρόσωπα εντός του σχολικού χώρου.

Επιπροσθέτως η προϊσταμένη δήλωσε ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ότι το αίτημα επίσκεψης στο σχολείο, υποβλήθηκε τηλεφωνικά από υφιστάμενό της καθηγητή (το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταυρόπουλο) και όχι γραπτώς προς το υπουργείο, όπως θα έπρεπε.

Στο πρόβλημα που είχε προκύψει, παρενέβη ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μανόλη Γλέζο την προηγουμένη της επίσκεψής του στην Πάτρα και τον πληροφόρησε ότι η παρουσία του είναι ευπρόσδεκτη και ιδιαίτερα τιμητική και πως μπορεί να επισκεφθεί όποιο σχολείο επιθυμούσε.

Τελικώς, όμως ο κ. Γλέζος δεν πήγε στο Γυμνάσιο, λόγω της ξαφνικής αδιαθεσίας του που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει για λίγες ώρες στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Πηγή: thebest.gr