Επιστολή στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης σχετικά με την επιτακτική ανάγκη χρηματοδότησης του Προγράμματος Σχολικής Στέγης για το περασμένο έτος.

Στην επιστολή του ο περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι παρά τις επανειλημμένες έγγραφες εκκλήσεις του προς το υπουργείο για την εκταμίευση του υπολοίπου των πιστώσεων για το Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης του 2010, «καμία χρηματοδότηση δεν πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα αυτό με αποτέλεσμα τα χρέη προς τους κατασκευαστές να διογκώνονται και να καλούμαστε πλέον ως νέα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να αντιμετωπίσουμε τις υπέρογκες οικονομικές υποχρεώσεις των έργων σχολικής στέγης του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίες ανέρχονται ήδη στα 10.000.000 ευρώ. Πλέον τούτων για την ολοκλήρωση των ημιτελών έργων απαιτούνται 47.576.260 ευρώ χωρίς τις άμεσες υποχρεώσεις για απόκτηση οικοπέδων που ανέρχονται στο ποσό των 11.582.236 ευρώ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο περιφερειάρχης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αδυναμία της Πολιτείας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και παρατηρεί ότι η «πληρωμή των εκκρεμών πιστοποιήσεων αποτελεί όχι μόνο προτεραιότητα, καθώς πρόκειται για εργασίες που εκτελέστηκαν και, σε πολλές περιπτώσεις, έργα που παραδόθηκαν, αλλά και απαραίτητη κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη του νομού».

O κ. Ψωμιάδης ζητά από τον υπουργό την άμεση χρηματοδότησή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το ποσό των 10.000.000 ευρώ ως ελάχιστη προϋπόθεση για την ομαλοποίηση των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων των έργων σχολικής στέγης στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλων 15.000.000 ευρώ εντός του επόμενου διμήνου για την ολοκλήρωση μέρους των ημιτελών έργων.