Χωρίς δουλειά κινδυνεύει να μείνει φέτος περίπου το 10% των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο, αφού οι περισσότερες μονάδες ετοιμάζονται και το 2011 να προσλάβουν αλλοδαπούς εργαζόμενους, αλλά και σπουδαστές τουριστικών σχολών από το εξωτερικό, με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς.

«Γνωρίζουμε ότι οι ξενοδόχοι κάνουν οικονομικές περικοπές και στο πλαίσιο των περικοπών αυτών θα προσλάβουν στα ξενοδοχεία τους και μεγάλο αριθμό αλλοδαπών εργαζομένων από διάφορες χώρες, ξεπερνώντας το επιτρεπτό όριο του 17% που προβλέπει ο νόμος. Με τις τακτικές αυτές χάνουμε την ταυτότητά μας. Θα έχουμε στα ξενοδοχεία εργαζόμενους που δεν θα μιλάνε λέξη ελληνικά. Ο στόχος δεν πρέπει να είναι μόνο οι φθηνοί μισθοί, αλλά οι καλές υπηρεσίες» δηλώνει στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιάννης Κρέης.

«Δεν θα επιτρέψουμε στους ξενοδόχους να παραβιάσουν τη νομοθεσία προσλαμβάνοντας μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών, από αυτό που προβλέπεται» λέει ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Γιώργος Αρετίνης .