Νέα ανάκληση προϊόντος από τον ΕΦΕΤ

Πρόκειται για βιολογική φακή που εισήχθη από Τουρκία


ΕΛΛΑΔΑ
16:08
29/03/2011
Νέα ανάκληση προϊόντος από τον ΕΦΕΤ
2
loading

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση φακής βιολογικής γεωργίας, Τουρκικής προέλευσης, στην οποία υπήρξε υπέρβαση των μέγιστων επιτρεπόμενων ορίων (MRLs) ως προς τη φυτοπροστατευτική ουσία glyphosate.

Πρόκειται για φακή βιολογικής γεωργίας τουρκικής παραγωγής, με την εμπορική επωνυμία «Bio - VITA Βιολογικά προϊόντα - Φακές ψιλές - Βιολογικά τρόφιμα», σε συσκευασία των 500g, με αριθμούς παρτίδας 8-5154 και 8-35762 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 17/05/2011 και 16/02/2012 αντιστοίχως. Το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε, μέσω Γερμανίας, στην ελληνική επιχείρηση «Bio - VITA A.E.E.» (Μεταμόρφωσης Σωτήρος 4, Γλυκά Νερά Αττικής) σε σάκους των 25 kg, συνολικής ποσότητας 175 kg] η οποία προχώρησε σε ανασυσκευασία των 500 g.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των δύο ως άνω αναφερόμενων αριθμών παρτίδων από το συγκεκριμένο προϊόν από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar kar

    Τελικά αποδεικνύετε ότι δεν υπάρχουν βιολογικά προϊόντα παρά μόνο στην τιμή. Οσο για Ελληνικές φακές που να βρεθούν οι αγρότες όλοι έγιναν κοπρίτες.και οι λίγοι εργάτες γης που υπάρχουν είναι αλλοδαποί και μάλιστα Αφγανοί Πακιστανοί. Οι Αλβανοί και οι άλλοι μετανάστες από την Ευρώπη έγιναν σαν και μας . Δεν δουλεύουν στα χωράφια. Και τις επιδοτήσεις που έπαιρναν για εκσυγχρονισμό της γεωργίας έγιναν 4χ4 ή επισκέψεις σε αλλοδαπές.Τα διαζύγια και οι γάμοι με αλλοδαπές στην επαρχία σπάνε ρεκόρ.

  2. avatar ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

    Η Ελληνική παραγωγή δεν επαρκεί -όπως και για άλλα προιόντα- για το σύνολο των αναγκών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει