Την στάση της αστυνομίας, στην διάρκεια των εκδηλώσεων στο Ηράκλειο για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου καταγγέλλουν τα μέλη της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο, ενώ αναφέρονται και σε ξυλοδαρμό δημοσιογράφου στο Ρέθυμνο επειδή, όπως υπογραμμίζουν «φωτογράφισε ένα αστυνομικό».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Τελειωμό δεν έχει ο κατήφορος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Την “εθνική εορτή” επέλεξε η κυβέρνηση για να κάνει επίδειξη …φόβου απέναντι στο μαζικό κίνημα. Τέτοιος είναι ο φόβος της από την οργή των εργαζομένων και της νεολαίας όλες οι παρελάσεις τελέστηκαν υπό την “προστασία” δυνάμεων της αστυνομίας και ΜΑΤ ενώ δεν έλειψε η ανεξέλεγκτη καταστολή όπως στην περίπτωση του δαρμένου δημοσιογράφου στο Ρέθυμνο επειδή είχε το θράσος να …φωτογραφίσει ένα αστυνομικό». […]

«Είναι καθήκον όλων εργαζομένων, της νεολαίας, των αντιπολεμικών και αντιρατσιστικών ακτιβιστών και της αριστεράς να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά ενάντια σε μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν καταφέρνει να σπείρει τον τρόμο στο κίνημα, αλλά το μόνο που πετυχαίνει είναι ομολογεί τον φόβο της ταυτόχρονα με την πολιτική και οικονομική χρεοκοπία της. Σαν Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο υποσχόμαστε να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά για να κλείσει η βάση της Σούδας, κι όχι τα σχολειά μας, για να σταματήσει η επέμβαση στη Λιβύη, για μια κοινωνία χωρίς πόλεμο, φτώχεια και ρατσισμό».

Πηγή: cretalive.gr