Τη δυναμική συμμετοχή της ισχυρής ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας του Λονδίνου στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ανορθώσει την οικονομία της Ελλάδας, ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας χθες στην ετήσια εκδήλωση Greek Independence Ball, που πραγματοποιείται από τους ομογενείς κάθε χρόνο ενόψει της 25ης Μαρτίου.

«Να συνεχίσετε να στηρίζετε την Ελλάδα», είπε ο κ. Νικητιάδης απευθυνόμενος στους έλληνες εφοπλιστές, εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα, του real estate και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που συνθέτουν τον ελληνισμό του Λονδίνου και συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ειδικότερα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριου και του έλληνα πρέσβη Α. Σάνδη, ο υφυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας εκτενή αναφορά στον ελληνισμό της διασποράς και τη διαχρονική συμβολή του στη στήριξη της Ελλάδας.

Τόνισε, τη σημασία που έχει στην παρούσα χρονική συγκυρία η ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση των ελλήνων, που έχουν διεθνή επιχειρηματική παρουσία, στην ενίσχυση της οικονομίας της Ελλάδας και παράλληλα επισήμανε ότι με τη δυναμική που έχει ο ελληνισμός σε όλον τον κόσμο μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη σημερινή εθνική προσπάθεια.