Ανεξόφλητα τιμολόγια και υποχρεώσεις, περίπου διακοσίων πενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ, από τα Κοιμητήρια Βόλου και Ν. Ιωνίας, προστίθενται στις οφειλές του Δήμου Βόλου.

Με τον Καλλικράτη, τα κοιμητήρια εντάσσονται στις υπηρεσίες του Δήμου, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον τη διαχείρισή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, κατατέθηκαν στη Δ/νση Οικονομικών παραστατικά που αφορούν σε ανεξόφλητα τιμολόγια και υποχρεώσεις των Κοιμητηρίων Βόλου και Ν. Ιωνίας, από το 2004 ως το 2010, συνολικού ύψους διακοσίων πενήντα τεσσάρων χιλιάδων, οχτακοσίων ογδόντα ενός ευρώ και σαράντα τριών λεπτών.

Πρόκειται για οφειλές προς εργολάβους, ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών, οφειλές από απαλλοτριώσεις, υπερωρίες εργαζομένων, αμοιβές αιρετών και νομικού συμβούλου, οφειλή για περιβαλλοντική μελέτη για το Κοιμητήριο Ν. Παγασών, αποκατάσταση ζημιών και διάφορες προμήθειες.

Όσον αφορά στις εκκρεμότητες προς τους εργολάβους, που χρονολογούνται από το 2008, για τη μία περίπτωση εκκρεμεί δικαστική αγωγή, ενώ για τη δεύτερη έχει γίνει ενεχυρίαση σε τράπεζα και εκκρεμούν διαταγή πληρωμής και κατασχετήριο.

Επιπλέον, υπάρχουν οφειλές, περίπου εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ευρώ, προς τον εργολάβο που έχει αναλάβει τις εργασίες ταφών και εκταφών.

Ωστόσο, ο Επίτροπος δεν ενέκρινε σχετικό ένταλμα πληρωμής μέρους του ποσού, θεωρώντας άκυρες τις συμβάσεις που είχαν συναφθεί, το προηγούμενο έτος, με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για σύμβαση παροχής υπηρεσιών και όχι έργου και συνεπώς που δε δικαιολογείται εργολαβικό όφελος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα από το Δήμο της εκπλήρωσης της οικονομικής του υποχρέωσης προς τον εργολάβο.

Πηγή: magnesianews