Κίνητρα για να προμηθευτεί το επιβατικό κοινό κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα ή για επιλεγμένα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παρέχει ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο της νέας τιμολογιακής πολιτικής που εφαρμόζει.

Όπως ανακοινώθηκε, ο ΟΑΣΑ θα διαθέτει στο επιβατικό κοινό από 28 Μαρτίου προς πώληση, καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους, ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών 12μηνης ισχύος, παρέχοντας, παράλληλα σημαντική έκπτωση.

Συγκεκριμένα, οι κάρτες όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα είναι δύο τύπων. Η πρώτη παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Μετρό (έως Κορωπί), Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Προαστιακό στο τμήμα Μαγούλα-Πειραιά-Κορωπί. Η κάρτα αυτή περιλαμβάνει και τις γραμμές Express Αεροδρομίου και Σαρωνίδας. Ο επιβάτης που θα επιλέξει την ετήσια αυτή κάρτα θα πληρώσει € 450. Δηλαδή, στην ουσία πληρώνει τους 10 από τους 12 μήνες και ωφελείται 90 ευρώ, αφού αν την αγοράσει για ένα μήνα η κάρτα έχει 45 ευρώ, άρα επί 12 μήνες το κόστος ανέρχεται σε 540 ευρώ.

Το ίδιο ισχύει και για όσους θα αγοράσουν την ετήσια κάρτα για λεωφορεία-τρόλεϊ και Τραμ. Η κάρτα αυτή δεν ισχύει για τις λεωφορειακές γραμμές Express Αεροδρομίου και για το τμήμα Βάρκιζα-Σαρωνίδα της γραμμής E 22. Το κόστος της κάρτας αυτής ανέρχεται σε 200 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι έχει έκπτωση ισόποση με δωρεάν μετακινήσεις για δύο μήνες, ή ετήσιο όφελος 40 ευρώ.

Επίσης, για μαζική διάθεση ετησίων καρτών δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης αναλόγως των τεμαχίων.