Το φάκελο της σύμβασης της Αττικής Οδού με το ελληνικό δημόσιο ανοίγει ξανά η δικαιοσύνη. Με παραγγελία του εισαγγελέα εφετών Γιώργου Χαλιάσος διατάσσεται να διενεργηθεί συμπληρωματική ερεύνα για το τίμημα της σύμβασης και την εκμετάλλευση του έργου από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η υπόθεση απασχόλησε τη δικαιοσύνη ύστερα από αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση που είχε διατάξει τον Ιούνιο του 2009 ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς προκειμένου να διαπιστωθεί αν από τους ορούς της σύμβασης υφίσταται ενδεχόμενη οικονομική ζημία το ελληνικό δημόσιο.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών που διενέργησε την ερεύνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις και έβαλε τη δικογραφία στο αρχείο.

Ο εισαγγελέας εφετών όμως διαφώνησε ως προς την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ζητώντας να διενεργηθεί συμπληρωματικός έλεγχος. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο φάκελος με όλα τα στοιχεία θα επιστρέψει πίσω στην εισαγγελία πρωτοδικών ώστε να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης πριν αποφασίσει αν προκύπτει η τέλεση αξιόποινων πράξεων και για ποια συγκεκριμένα πρόσωπα.