«Μήνα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου» διοργανώνει από 1 έως 31 Μαρτίου 2011 το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας (Δ.ΔΥ), για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού κατά το προηγούμενο έτος.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον Παγκόσμιο Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, θεσμοθετημένου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και διοργανώνεται από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας. Η δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής & Άθλησης, την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού, και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Η δράση που στόχο έχει την ενημέρωση, τον έλεγχο και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου, δεύτερου σε θνησιμότητα καρκίνου στον αναπτυγμένο κόσμο, αφορά σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών. Και περιλαμβάνει τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε προληπτική εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα, σε όλα τα κέντρα του Ομίλου της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε επιλεγμένα κέντρα σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.