Τα στατιστικά στοιχεία για την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης (ΓΒΠ) των υποψηφίων συνολικά και ανά κατεύθυνση, που έδωσε το υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για πτώση των βάσεων ακόμη και σε ορισμένα υψηλόβαθμα τμήματα όλων των επιστημονικών πεδίων.

Οι υποψήφιοι, έχοντας μπροστά τους ΓΒΠ, αλλά και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις σχετικά με τις μετεγγραφές, μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία.

Σήμερα θα αναρτηθούν στα ΑΠΕΛ όλης της χώρας οι ονοματικές καταστάσεις των μαθητών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ.

Πάντως από τα στατιστικά προκύπτει ότι σε σχέση με το 2009, φέτος, σε γενικές γραμμές παρατηρείται σχετική μείωση (-0,85%) των αριστούχων υποψηφίων, δηλαδή αυτών που έχουν βαθμό από 19 έως 20.

Στην κλίμακα από 18 έως 19, τα ποσοστά παραμένουν σχεδόν στα ίδια επίπεδο με πέρσι (με ποσοστιαία διαφορά μόλις -0,03%).

Πηγή: Έθνος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.