Ερωτηθείς από ιερείς της Μητρόπολης Σερρών, όπου βρέθηκε χθες, σχετικά με το θέμα των διορισμών του εφημεριακού κλήρου και το ενδεχόμενο διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε: «Σε κανέναν δε χρωστάμε. Μάλλον οι άλλοι μας χρωστάνε, όχι εμείς».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία» ανακοίνωσε ακόμη ότι σύντομα θα έχουν στα χέρια τους το βιβλίο που ετοιμάζει τους τελευταίους μήνες. Θα το εκδώσει η Εκκλησία και θα δίνονται σαφείς απαντήσεις με κάθε λεπτομέρεια για τα ακριβή περιουσιακά στοιχεία που χάρισε η Εκκλησία με αντάλλαγμα την υποχρέωση του κράτους να μισθοδοτεί τους κληρικούς.

«Για να μάθει ο κόσμος, οι κληρικοί έχουν δώσει εδώ και 150 χρόνια την περιουσία της Εκκλησίας στο ταμείο του κράτους, παίρνοντας την υπόσχεση ότι θα μισθοδοτούνται από αυτά τα χρήματα» είπε. Υποχρέωση των κληρικών, πρόσθεσε, είναι να υπηρετούν τον άνθρωπο με όλες τους τις δυνάμεις. Αναφερόμενος, δε, στην οικονομική κρίση επεσήμανε πως «θα την ξεπεράσουμε, όπως και πολλά άλλα, αλλά θα το πετύχουμε μόνον αν αφήσουμε στην άκρη το “εγώ” μας και ασχοληθούμε με το “εμείς”».