Η Ελλάδα απέστειλε πυροσβεστική δύναμη αποτελούμενη από πυροσβέστες και αεροσκάφη στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς είναι σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη γειτονική χώρα.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τα εξής:

Εναέρια συνδρομή με αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών και δύο πυροσβεστικών οχημάτων με οκτώ άτομα πυροσβεστικό προσωπικό, παρέχει η Ελλάδα, για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς στο χωριό Νικολίτς, του δήμου Δοϊράνης στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Σημειώνεται πως η αποστολή των επίγειων και εναέριων δυνάμεων πραγματοποιείται έπειτα από διμερές αίτημα του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας προς το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.).

Ειδικότερα, σήμερα και ώρα 18.00 απογειώθηκαν 2 Canadair CL-415, από τη Θεσσαλονίκη ενώ επιχειρούν ήδη οι επίγειες δυνάμεις που έχουν αποσταλεί προκειμένου να συνδράμουν στη μεγάλη δασική πυρκαγιά.

Επισημαίνεται πως η ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στο διμερές αίτημα της Βόρειας Μακεδονίας για υποστήριξη, ήταν άμεση.