Με επιτυχία ολοκληρώνεται αύριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος το ταξίδι του «φτηνού βιβλίου» που προσέλκυσε πολλούς Αθηναίους που βρήκαν εκεί βιβλία, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές ,αλλά και εκδόσεις που έψαχναν πολύ καιρό να βρουν στα βιβλιοπωλεία της πόλης.

Η μεγαλύτερη ετήσια οργάνωση εκποίησης βιβλίων από τους Έλληνες εκδότες:«υιοθετήστε ένα βιβλίο, πρέπει να ζήσει» είχε προσέλευση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία παρά την οικονομική κρίση αλλά και… την βαρυχειμωνιά που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες, την πρωτεύουσα. Νέοι, έφηβοι αλλά και ηλικιωμένοι όλοι φανατικοί αναγνώστες αναζητούσαν ανάμεσα στις στοίβες βιβλίων, ξεχασμένους εκδοτικούς θησαυρούς.

Πρόκειται για έναν θεσμό που μετρά ήδη 16 χρόνια λειτουργίας και μέσω αυτού μπορεί να βρει κανείς πληθώρα βιβλίων, οι τίτλοι των οποίων σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς φτάνουν τους 500.000.

Φέτος, συμμετείχαν τουλάχιστον 300 εκδότες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα, από παιδικά έως επιστημονικά βιβλία.
Το «Παζάρι Βιβλίου» είναι ένας θεσμός μέσω του οποίου διατίθενται βιβλία σε εξαιρετικές τιμές και εκπτώσεις πάνω από 70%.

Πρόκειται για βιβλία τα οποία αποσύρθηκαν από τα βιβλιοπωλεία, εξαιτίας της πανσπερμίας των τίτλων που κάθε χρόνο ξεπερνούν τις 9000. Προκειμένου τα βιβλία να… καταστραφούν με τη μέθοδο της πολτοποίησης, οι ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων τα «βγάζουν» στο ράφι έναντι εξευτελιστικών τιμών, οι οποίες ξεκινούν ακόμη και από μισό ευρώ.