Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα έλλειψης ζεστού νερού που προέκυψε στο Αχχιλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου λόγω βλάβης σε δύο ατμολέβητες. Ήδη έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αντικατάσταση και των τριών ατμολεβήτων του νοσηλευτικού ιδρύματος, οι οποίοι θα τοποθετηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Αριστείδης Ζαχαρόπουλος.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος διέψευσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει πρόβλημα θέρμανσης λόγω κλειστών αεραγωγών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με συνέπεια σε ορισμένα σημεία το κρύο να είναι ανυπόφορο.

Το Αχιλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου ανακατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2007, μετά την αποπεράτωση της νέας του πτέρυγας. Όπως ανέφερε ο κ Ζαχαρόπουλος , τότε έγινε και η εγκατάσταση του εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων και των ατμολεβήτων, με ευθύνη της ΔΕΠΑΝΟΜ.

Πρόσφατα ο ένας ατμολέβητας παρουσίασε βλάβη και μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα τρύπησε και ο δεύτερος. Η διοίκηση του Νοσοκομείου λόγω του προβλήματος, το οποίο προσπάθησε να αντιμετωπίσει με κατανομή ζεστού νερού βάσει προγράμματος, αποφάσισε την αντικατάσταση και των τριών ατμολεβήτων με συνολική δαπάνη 41.600 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, με αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε στο νοσοκομείο Βόλου, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης και Θανάσης Λεβέντης, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτημα προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό αν οι βλάβες οφείλονται σε κακοτεχνίες , αν επιβεβαιώνει την ύπαρξη κλειστών αεραγωγών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, ποιος ευθύνεται γι’ αυτή την κατάσταση και ποια μέτρα θα ληφθούν για την ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου.