Σε αποχή από τα μαθήματα και επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από την περασμένη Δευτέρα οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβριο.

Πρόκειται για πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον αρκετοί από τους 1.050 καθηγητές οι οποίοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες τα τελευταία 10-15 χρόνια, κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα.

«Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Ιδρύματος να αναστείλει κάθε εκπαιδευτική και διοικητική διαδικασία. Είναι το μόνο μέτρο πίεσης που μας έχει απομείνει για να μας πληρώσουν τους μισθούς», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου των εκτάκτων εκπαιδευτικών Μαρία Παναγοπούλου, ενώ επισήμανε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Ο πρόεδρος από την πλευρά του, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του ΤΕΙ, λόγω μείωσης των κονδυλίων -όπως είπε- και ανέφερε ότι το Ίδρυμα έχει ένα έλλειμμα της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο, όπως διευκρίνισε, συσσωρεύτηκε και από χρέη των τελευταίων ετών.