Η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να κατασκευάσει φράχτη στον Έβρο με στόχο να εμποδιστεί η είσοδος των παράνομων μεταναστών, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι σε συνέντευξή του στο ημερήσιο κοινοτικό δελτίο «Europolitique», η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

«Όπως μου εξήγησαν (οι Έλληνες), ο φράχτης αποτελεί μια πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας ή κατά των Τούρκων πολιτών», επισημαίνει ο Μπεσίρ Αταλάι, ο οποίος, σύμφωνα με την «Europolitique» συναντήθηκε με τον Χρήστο Παπουτσή στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων στο Γκόντολο της Ουγγαρίας.

Διευκρίνισε πως η ελληνική πλευρά δεν σκοπεύει να κατασκευάσει τείχος, αλλά να υψώσει ένα φράχτη στο έδαφός της, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα για την Τουρκία, καθώς αφορά μια πολύ μικρή και στενή ζώνη της ελληνικής επικράτειας, ενώ ερωτηθείς να σχολιάσει αν η κατασκευή του φράχτη αποτελεί λύση για τη λαθρομετανάστευση, απάντησε πως ο Έλληνας ομόλογός του θα επισκεφτεί σύντομα την Τουρκία, όπου θα συζητηθεί ξανά το θέμα.

Πρόσθεσε δε, ότι και η τουρκική πλευρά λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη συμφωνία Τουρκίας-Ε.Ε. για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών βρίσκονται στην τελική τους φάση και σύντομα οι δύο πλευρές θα περάσουν στο στάδιο των υπογραφών.