Την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στις τιμές των διοδίων αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος αποσαφήνισε μάλιστα ότι όντως βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τους εμπλεκομένους στα έργα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Υποδομών σημείωσε πως πρέπει να μειωθεί η τιμή των διοδίων σε δρόμους υπό κατασκευή, να γίνει περισσότερο κλιμακωτή η εξέλιξη της αύξησης, να μπουν ηλεκτρονικά διόδια και να υπάρξει εκπτωτική πολιτική για τους συχνούς χρήστες.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας γύρος διαπραγματεύσεων. Το θέμα θέλει χειρισμούς ευθύνης, όχι συνθήματα και αφορισμούς» ανέφερε ο υπουργός, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα ο οποίος κατά την ανάπτυξη της ερώτησής του μίλησε για «ληστρικά διόδια» και καταλόγισε στους υπουργούς πως δεν καταγγέλλουν τις αποικιοκρατικές συμβάσεις με τους κατασκευαστές.

Σε απάντηση σχολίου του Αλέξη Τσίπρα ότι οι τράπεζες παίζουν το παιχνίδι των κατασκευαστικών και η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος τακτική, ο υπουργός Υποδομών απάντησε πως «στα διόδια καλούμαστε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που άλλοι προκάλεσαν», καταλογίζοντας στην προηγούμενη κυβέρνηση ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, ως προς την εξέλιξη των έργων, διότι, όπως είπε, προβλεπόταν ότι εντός 12 μηνών έπρεπε να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις όταν η εμπειρία δείχνει πως πρέπει να περάσουν 30 μήνες.

Σχολιάζοντας τέλος το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνω», ο Δημήτρης Ρέππας ζήτησε να πρυτανεύσει περισσότερη ευθύνη και κάλεσε να μην μετατρέψουμε την δημόσια ζωή σε θέατρο.