Χωρίς νερό έχουν μείνει δύο χωριά στη Μαγνησία, με τους κατοίκους εν μέσω καύσωνα να σχηματίζουν ουρές, για να πάρουν ένα μπουκάλι.

Η ιστοσελίδα thenewspaper.gr αναφέρει πως το πρόβλημα αφορά τα χωριά Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, όπου απαγορεύτηκε η κατανάλωση νερού της περιοχής, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος δηλητηρίασης από σαλμονέλα και άλλα παθογόνα.

Έτσι, οι κάτοικοι των χωριών αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές για λίγο πόσιμο νερό, κάτω από τον καυτό ήλιο και εν μέσω θερμοκρασιών καύσωνα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σήμερα στις 16:00 το απόγευμα το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το νερό του δικτύου τους εξακολουθεί να είναι απαγορευμένο και έτσι για όλες τις οικιακές χρήσεις προμηθεύονται από υδροφόρες που έρχονται καθημερινά στα χωριά, ενώ εξαιτίας της έλλειψης τρεχούμενου νερού έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και οι τοπικές επιχειρήσεις και φυσικά τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Χιλιάδες φιάλες εμφιαλωμένου νερού μοιράζονται από τις Αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό, αφού πλέον το νερό δεν είναι πόσιμο, αλλά ούτε και κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.

Οι κάτοικοι αναρωτιούνται πώς θα αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες και πότε θα δοθεί και πάλι προς χρήση και με ασφάλεια πόσιμο νερό στις βρύσες των σπιτιών τους.