Αποζημίωση ύψους 624.960 ευρώ επιδίκασε το Τριμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης κατά του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την υπόθεση της 26χρονης μητέρας Στέλλας Αξαρλή της οποίας ο θάνατος είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Λέσβου στις 5 Νοεμβρίου του 2007.

Η 26χρονη έπασχε από καρκίνο του μαστού, αλλά αντιμετωπίστηκε το 2007 από το νοσοκομείο ως περιστατικό μαστίτιδας, με αποτέλεσμα, μετά από 4 μήνες όταν η πάθηση διαγνώστηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», να είναι πλέον αργά, αφού ο καρκίνος βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της και ήταν αδύνατον να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία εφόσον δεν μπορούσε να γίνει διακοπή της κύησης.

Η Στέλλα Αξαρλή πέθανε το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας στράφηκε με δύο αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, διεκδικώντας δικαίωση για το μικρό παιδάκι που άφησε η μητέρα πίσω της, τον Ταξιάρχη που μεγαλώνει με τη φροντίδα του πατέρα του και των παππούδων.

Σύμφωνα με την οικογένεια, αν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης είχαν διαγνώσει έγκαιρα τον καρκίνο και δεν τη θεράπευαν για «μαστίτιδα», οι πιθανότητες που θα είχε η ατυχή Στέλλα για να κερδίσει τη μάχη με τη ζωή θα ήταν σοβαρές.

Πηγή: lesvosnews.gr