Ο Γιάννης Καλλιάνος έκανε νέες δηλώσεις για τις συνθήκες θανάτου του πατέρα του και ξεκαθάρισε ότι δεν ζήτησε ειδική μεταχείριση από τους γιατρούς, αλλά να επιβιώσει ο άνθρωπος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του νοσοκομείου «Αττικόν», είπε πως «όλοι αυτοί που βγάζουν τις ανακοινώσεις, κανείς δεν βρέθηκε στο δωμάτιο του πατέρα μου. Ήρθε κάποιος από αυτούς; Όχι. Θέλω να πω ότι δεν ζήτησα καμία ιδιαίτερη μεταχείριση από το νοσοκομείο».

«Ο πατέρας μου πήγε στα επείγοντα και περίμενε 5 ώρες σε ένα ράντζο. Όταν ο πατέρας μου έσβηνε και κατέρρεε ο οργανισμός του, ζήτησα μόνο να του παρασχεθεί η υποστήριξη που χρειάζεται, για να επιβιώσει. ΜΑΦ ή ΜΕΘ χωρίς διασωλήνωση. Δεν ζήτησα διασωλήνωση», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, όσον αφορά τους ισχυρισμούς πως έστελνε απειλητικά μηνύματα σε γιατρούς, ο Γιάννης Καλλιάνος τους διέψευσε και διευκρίνισε:

«Τι απειλητικά μηνύματα να έστελνα; Ήμουν σε κατάσταση σοκ και πανικού. Έστελνα συνεχόμενα μηνύματα στον γιατρό και έλεγα: “Σας παρακαλώ πάρα πολύ, πώς μου λέτε ότι πάει καλά ο πατέρας μου; Αφού ο κορεσμός πήγε στο 60.” Έσβησε δύο φορές μπροστά μου».

«Ο πατέρας μου διασωληνώθηκε για το θεαθήναι, για τα μάτια του κόσμου», είπε, προσθέτοντας ότι δεν ήξερε πώς να ενημερώσει τη μητέρα του για τον χαμό του πατέρα του.

«Δεν ήξερα πώς να το πω στη μητέρα μου. Άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνα και την έπαιρναν, για να τη συλλυπηθούν. Της έπαιρνα το κινητό από το χέρι, για να μην το σηκώσει», είπε στην εκπομπή του «Mega».