Για τις εξαφανίσεις που έχουν συγκλονίσει την Ελλάδα μίλησε το βράδυ της Δευτέρας 22/4 στον ΑΝΤ1 και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν. «Έχω βρει κάποια στοιχεία» τόνισε αναφερόμενος στην Αννούλα που εξαφανίστηκε στη Μάνη και εστίασε στο βιβλίο του.

Ο ιδιωτικός ερευνητής, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Οι Μυστηριώδεις Εξαφανίσεις της Ελλάδας» μίλησε στο «The 2Night Show» και εξήγησε: «Περίπου στην εικοσαετία παραγράφεται το έγκλημα. Η αστυνομία θα συνεχίσει να ψάχνει αλλά αν δεν υπάρχουν στοιχεία ή ισχυρές ενδείξεις η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο. Θα πάρουν καταθέσεις, θα γίνει μια προανάκριση αλλά αν δεν καταλήξει κάπου αυτό, δεν στοιχειοθετηθεί κάποια κατηγορία, η υπόθεση θα μπει στο αρχείο…».

«Η υπόθεση του Άλεξ ακόμα και τώρα μπορεί να διερευνηθεί και να προχωρήσει. Δεν βρέθηκε ποτέ η σορός. Ο φάκελος μπορεί να ξανανοίξει από τη στιγμή που βρεθεί η σορός ή κάποιος μάρτυρας που γνωρίζει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Γίνονται ακόμα πράγματα για αυτήν την υπόθεση» συμπλήρωσε.

Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής, εστιάζοντας στις ιστορίες που περιλαμβάνει το βιβλίο του, έκανε ειδική αναφορά στην περίπτωση της μικρής Άννας, 2,5 ετών, η οποία είχε χαθεί σε παραλία Μάνη εξηγώντας: «Ήταν οι γονείς της εκεί κοντά. Κάποια στιγμή το παιδάκι προχωρούσε στην παραλία κι ενώ υπήρχε κόσμος, ξαφνικά εξαφανίζεται, δεν ξέρει κανείς που πήγε το παιδί. Έγινε τη δεκαετία του 1980».

«Είχαν μπει σκυλιά, εθελοντές, ερευνητές και δεν είδε βρεθεί τίποτα. Έστελναν επιστολές στους γονείς του παιδιού και άφηναν αιχμές ότι κάποιο ζευγάρι άρπαξε το παιδί, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε. Υπήρξαν κάποια πράγματα που παραπλάνησαν και έστρεψαν αλλού την έρευνα. Βεβαίως, έχω μιλήσει και έχω βρει κάποια στοιχεία που οδηγούν σε κάποια κατεύθυνση. Είναι πολύ λεπτό το θέμα, ανεξιχνίαστο. Χάθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» δήλωσε.

Στο ίδιο πλαίσιο μίλησε για τις πιθανές συνδέσεις που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα σε πολλές εξαφανίσεις. Συγκεκριμένα, για κάποιες από τις ιστορίες εξαφάνισης ανηλίκων που περιλαμβάνει το βιβλίο του, είπε ότι: «Όλες διαδραματίζονται στην Πελοπόννησο, από το 1980 έως το 1990. Από τη στιγμή που υπάρχει ένα γεωγραφικό προφίλ και ένα modus operandi πολύ συγκεκριμένο, μπορούμε να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο ταύτισής ως προς τον δράστη και αν θα μπορούσε να ήταν το ίδιο πρόσωπο».

Επιπλέον ο Χάρης Βεραμόν, αναφέρθηκε για την υπόθεση του ορκωτού λογιστή, ο οποίος εξαφανίστηκε το 2013 κατευθυνόμενος σε μία υποτιθέμενη πτήση, και παρόλα αυτά, είχε γίνει απλά μια δήλωση εξαφάνισης. «Από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν ταυτοποιείται ότι είχε πάει στο αεροδρόμιο και ούτε ότι είχε πάρει ταξί εκείνο το πρωινό. Κάποιοι λένε από το πολύ στενό του περιβάλλον ότι πήρε ταξί για να πάει στο αεροδρόμιο. Δεν υπήρχε πτήση για το Όσλο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είχε διαβατήριο ούτε φαίνεται να είχε κλείσει κάποιο εισιτήριο. Το περίεργο είναι ότι από το 2013 μέχρι σήμερα ο φάκελος είχε μόνο μια δήλωση εξαφάνισης. Δεν είχε γίνει καμία απολύτως ενέργεια ούτε είχαν άρει καταθέσεις από κάποιους. Οπότε κάνω εγώ μια καταγγελία στην Εισαγγελία και η υπόθεση ξεκινά με προανάκριση. Δεν είχαν πάρει καν DNA. Το DNA το έδωσαν συγγενείς το 2023, μετά την καταγγελία που έκανα εγώ» επεσήμανε.

Ο ιδιωτικός ερευνητής περιγράφοντας και άλλες ιστορίες που περιλαμβάνει το βιβλίο του, σημείωσε ότι «Το μότο μου είναι ότι η απουσία αποδείξεων δεν ισοδυναμεί με απόδειξη απουσίας. Ακόμα και μετά από πολλά χρόνια μπορούν να βρεθούν στοιχεία και ευρήματα και μάρτυρες οι οποίοι γνωρίζουν πολλά πράγματα… Στα 20 χρόνια το έγκλημα παραγράφεται. Ένα είναι το γεγονός. Μπορεί το έγκλημα να παραγράφεται, η ζωή ποτέ. Αυτό πρέπει να μείνει. Μετριέται η ανθρώπινη ζωή στα 20 χρόνια;».