Τον κώδωνα του κινδύνου για την υπολειτουργία της Μονάδας Νεογνών στα Χανιά κρούει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, αποκαλύπτοντας σε επίκαιρη ερώτησή του, πως το τελευταίο διάστημα παραιτήθηκαν και οι τρεις νεογνολόγοι γιατροί της μονάδας, λόγω των αυξημένων αναγκών και κυρίως της έλλειψης προσωπικού.

Όπως αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση «από το 1998 είχαν ξεκινήσει οι προσπάθειες για την ίδρυση και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Νεογνών για να λειτουργήσει τελικά το 2008 ως Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας. Από τότε όμως μέχρι και σήμερα η Μονάδα Νεογνών Χανίων υπολειτουργεί. Τώρα πια η Μονάδα Νεογνών στα Χανιά φτάνει σε σημείο μηδέν, μετά τις παραιτήσεις που υπέβαλαν οι τρεις νεογνολόγοι γιατροί, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όριά τους, λόγω των αυξημένων αναγκών αλλά, κυρίως, της έλλειψης προσωπικού. Ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών είναι αδύνατον να καταρτιστεί και πλέον δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για τη ζωή νεογνών που γεννιούνται πρόωρα».

Ο βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο υπουργό Υγείας τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα.