Καλύτερη όπως όλα δείχνουν είναι από το βράδυ του Σαββάτου 6/4 η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χτες το νωρίς το πρωί στην περιοχή των Σχινοκαψάλων, στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Η πυρκαγιά η οποία κατευθύνθηκε προς τον παραθαλάσσιο οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου έκανε στάχτη 2.000 στρέμματα ενώ στο νοσοκομείο διασωλημέννος βρίσκεται ένας άνδρας.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου η ένταση των ανέμων μειώθηκε και ένα ελικόπτερο κατάφερε να κάνει αρκετές ρίψεις μέχρι τις 6 το απόγευμα, οριοθετώντας το μέτωπο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις καθώς, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, θα πνέουν σήμερα την Κρήτη.

Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση ένας 74χρονος

Ένας άνδρας 74 ετών ο οποίος που προσπαθούσε να σώσει το χωράφι του, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Ο εγκαυματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο.

Όπως επισημαίνει το NeaKriti, η μεγάλη πυρκαγιά στα Σχινοκάψαλα ξεκίνησε από υπολείμματα καύσης καλλιεργειών που δεν είχν σβήσει καλά σε ελαιώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κλαδιά τα οποία έκαψε αγρότης την Παρασκευή 5/4 ίσως δεν είχαν σβήσει καλά. Με την ένταση των βόρειων ανέμων, στη διάρκεια της νύχτας, τα κάρβουνα έδωσαν φλόγα που μεταδόθηκε σε κοντινό χειμαδιό κτηνοτρόφου και εν συνεχεία η φωτιά άρχισε να καίει μέσα σε χαράδρα και σε δασώδη περιοχή με πεύκα.